Ma-to 8 - 23 | Pe 8 - 01 | La 9 - 01 | Su 11 - 20 |

Kauppahalli - Joensuu

Käsityömyymälä Silmukka palaa Kauppahalli Joensuuhun

Käsityömyymälä Silmukka palaa Kauppahalli Joensuuhun
29.04.24

Käsityömyymälä Silmukka on toiminut pitkään Joensuussa pop-up-tyyppisesti eri paikoissa, myös Kauppahalli Joensuussa kesäkuusta 2023 alkaen aina saman vuoden loppuun saakka. Silmukka myy paikallisten käsityöntekijöiden tuotteita, kuten sukkia, mattoja, neuleita, korvakoruja, pirtanauhoja, shaaleja ja keramiikkatöitä. Kesäkuussa Silmukka palaa Kauppahalli Joensuuhun puolen vuoden tauon jälkeen. Myymälä avataan 1.6.2024 ja on auki joulukuun loppuun asti.

– Kesä on meille käsityöyrittäjille tärkeä sesonki ja matkailijoita liikkuu Joensuun keskustassa sekä Kauppahalli Joensuussa. Siksi on hyvä palata tuttuun paikkaan, yrittäjä Kati Puhakka sanoo.

Kesällä myyntiin tulee myös kesämökkiläisiä ajatellen saunatuotteita, kuten laudeliinoja ja saippuoita. Niin ikään käsin kudottuja mattoja viedään niin kotiin kuin kesämökeille. Valikoimassa nähdään myös pirtanauhoja, jotka olivat myymälän viime kesän hittituote.

– Kesäaikaan käsitöitä liikkeeseen tulee seitsemältä eri tekijältä. Syksyllä ja joulun alla tekijöitä on enemmänkin, kun valikoimaan tulee lisää neuletuotteita ja villasukkia, kertoo yrittäjä Riitta Kinanen.

Silmukan yrittäjät ovat huomanneet, että matkailijoiden lisäksi myymälässä käy säännöllisesti myös paikallisia vakioasiakkaita. Villasukat ja lahjat lahjapaketteihin ovat suosittuja hankintoja ympäri vuoden.

– Käsitöiden myynti on erittäin sesonkiriippuvaista. On toki tuotteita, joita myydään läpi vuoden, ja jokaisella meillä on myös omat verkostot ja asiakkaat, joiden kanssa kauppaa tehdään muinakin aikoina. Käsityöhön liittyy myös tietty hitaus, joten on hyvä välillä käyttää tehokkaasti aikaa valmistukseen. Eli näissä olosuhteissa, kun ottaa huomioon asiakasmäärät eri vuodenaikoina, pop-up-tyyppinen toiminta sopii meille hyvin, Puhakka vakuuttaa.

Kuvassa yrittäjät Riitta Kinanen (vas.) ja Kati Puhakka