Ma-to 8 - 23 | Pe 8 - 01 | La 9 - 01 | Su 11 - 20 |

Kauppahalli - Joensuu

Kauppahalli Joensuu on tuonut eloa torikulttuuriin

Kauppahalli Joensuu on tuonut eloa torikulttuuriin
02.07.24

"Hopeinen kuu luo, merelle siltaa, ei tulla koskaan voisi kai tällaista iltaa...", kajahti viime torstaina Joensuun torilla, kun Teemu Roivaisen komean äänen tahtiin juhlittiin Kauppahalli Joensuun 1-vuotissyntymäpäivää toritanssien merkeissä. Livemusiikki ja suosittu artisti houkutteli paikalle tanssimusiikin ystäviä nauttimaan kesäillan tunnelmasta. Meno oli parhaimmillaan samalla kun lämpömittariin napsahti helteiset 30 astetta lämpöä.

– Uusi Kauppahalli on ollut uudenlainen piristys Joensuun torikulttuuriin. Nyt on paljon enemmän elämää, tapahtumia ja ihmiset viihtyvät torilla. Esiintymislava on hieno ja erittäin hyvä lisä, sitä voisi hyödyntää vielä enemmänkin vaikkapa tällaisiin toritanssitapahtumiin, kertoo joensuulainen Teuvo Kivimäki tanssin lomassa.

– Joensuun tori ja Kauppahalli on upea kokonaisuus varsinkin näin kesällä ja joulun aikaan. On elämää ja iloisia ihmisiä, olen usein kehunut Joensuun toria ystäville ja tutuille, täydentää lahtelainen Ritva Soininen.

– Tulimme tänään Kauppahallin syntymäpäivien toritansseihin ihan tarkoituksella nauttimaan tunnelmasta ja Teemu Roivaisen esiintymisestä. Olemme tanssineet yhdessä jo 15 vuotta, joten tällainen tanssillinen ohjelma on meidän mieleemme, Soininen jatkaa.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Minna Valonen on samaa mieltä Kivimäen ja Soinisen kanssa. Kauppahalli Joensuu on mahdollistanut ja monipuolistanut erilaisten tapahtumien toteuttamista torilla. Torilla on nykyään vilinää, kuten kuuluukin olla, ja yleisö on voinut seurata ohjelmaa myös Kauppahallin terassilta. Lisäksi VENNin toisen kerroksen terassilta on poikkeuksellisen oiva näkymä torilavalle.

– Yhteistyömme on ollut erinomaista ja meillä on PKO:n ja Kauppahalli Joensuun kanssa yhteneväiset tavoitteet. Haluamme yhdessä tehdä keskustasta elinvoimaisen, elämyksellisen ja vetovoimaisen. Näissä tavoitteissa olemme hyvällä tiellä, Valonen kertoo.

Kauppahalli Joensuusta löytyy kahvila-, leipomo ja ravintolapalveluita ja palvelukokonaisuus perustuu muun muassa kyselyyn, jossa kartoitettiin, mitä palveluita joensuulaiset eniten torin yhteyteen kaipaavat. Helteisenä Kauppahallin syntymäpäivänä hyväntuulinen torikansa viihtyi Kauppahallin terasseilla ja tunnelman täydensi Energia-yhtyeen tarjoama kesäinen tanssimusiikki, joka kaikui torilla iltaan saakka.