Ma-to 8 - 23 | Pe 8 - 01 | La 9 - 01 | Su 11 - 20 |

Kauppahalli - Joensuu

Kauppahalliin kaksi uutta ravintolaa – hitti maailmalta rantautuu Joensuuhun

Kauppahalliin kaksi uutta ravintolaa – hitti maailmalta rantautuu Joensuuhun
27.02.24

Kauppahalli Joensuuhun avautuu kaksi uutta ravintolaa: Aloha Ramen ja Goodfellas Pasta Bar.

– Idea ravintolasta Joensuussa syntyi Ilosaarirockissa vanhojen joensuulaisten tuttujen kanssa kuten monella hyvällä idealla on tapana. Mietittiin, että mitä Joensuusta puuttuu ja se on ramen-ravintola, kertoo tamperelainen ravintoloitsija Kimmo Sirviö, joka tuo maaliskuussa kaksi uutta ravintolakonseptia Kauppahalli Joensuuhun Petri Maarasen kanssa.

– Mielestäni on järkevää avata samalla kaksi ravintolaa samaan paikkaan, siinä on synergiaa. Kauppahalli Joensuuhun tulee amerikan-italialaista ruokaa tarjoava Goodfellas Pasta Bar sekä Aloha Ramen, Sirviö jatkaa.

Aloha Ramen aukeaa maaliskuun lopulla ja Goodfellas Pasta Barin ovet avataan huhtikuun alussa.

Goodfellas Pasta Barista löytyy takuuvarmoja makuja kuten tomaattia, mozzarellaa, pestoa ja oliiveja. Ruokalistalla on valkosipulileipää, lihapullia, lasagnea ja carboranaa, mutta myös vegaanisia annoksia on saatavana.

Ramen on täynnä makuja

Aloha Ramen tulee tarjoamaan Joensuussa perinteisiä ja ei niin perinteisiä ramen-keittoja sekä poke bowleja yhdistellen makuja niin Japanista kuin Hawaijiltakin – tuoreita paikallisia raaka-aineita unohtamatta. Sirviön Aloha Ramen -ravintola on toiminut Tampereella jo viisi vuotta menestyksekkäästi.

– Tamperelaiset ovat syttyneet viiden vuoden aikana suorastaan himoitsemaan ramenia. Uskon, että niin käy Joensuussakin, ravintoloiden taustajoukoissa toimiva Sauli Rusanen toteaa.

Aloha Ramenin keittiömestari Tam To on kotoisin Yhdysvalloista, reissannut maailmalla armeijan leivissä, kokannut Vegasin kasinoilla ja asunut muun muassa Hawaijilla, josta Aloha Ramenin annosten rento twisti on saanut alkunsa.

– Ramenin alkuperää ei kuitenkaan ole unohdettu. Neljä peruselementtiä löytyvät myös Alohan menussa. Makea, hapan, umami ja mausteisuus on huomioitu ruokalistan jokaisessa annoksessa sekä laatu. Me tarjoamme laadukasta ja herkullista ruokaa, keittiömestari kertoo englanniksi.

Maailmalla ramen-keitot ovat olleet jo pari vuotta hittiruokaa. Joensuussa ei ole vastaavaa ravintolaa. Keittiömestari Tam on asunut Suomessa lähes kymmenen vuotta ja pitää Suomea hyvänä maana ravintoloille.

– Ramen osuu suomalaiseen makumaailmaan itse asiassa erittäin hyvin, koska pohjana on vahva lihaliemi. Kyllähän meilläkin on iät ja ajat syöty lihakeittoa. Tam makes the magic happen. Ramenin valmistaminen alusta loppuun itse vaatii paljon käsityötä ja osaamista ja sitä Tamilta löytyy, Sirviö mainitsee.

”Olemme innoissamme Kauppahalli Joensuusta”

Goodfellas Pasta Barin sekä Aloha Ramenin taustajoukoissa vaikuttavat Kimmo Sirviön ja Sauli Rusasen sekä keittiömestari Tam Ton lisäksi Ville Pietilä ja Petri Maaranen. Kokoonpanosta löytyy pitkän linjan yrittäjyyttä ja ravintoloitsijoita sekä Joensuu-tuntemusta. Kuinka ravintoloiden paikaksi valikoitui Kauppahalli Joensuu?

– Kauppahalleissa läpi Suomen ja maailman on aina hyvä fiilis. Kauppahallit ovat nähtävyyksiä, joita haluaa käydä katsomassa. Oli mahtava huomata viime kesänä Ilosaarirockin aikaan, että kaupunkiin on tullut uusi kauppahalli – ja hieno sellainen! Me olemme innoissamme, että pääsemme toimimaan Kauppahalli Joensuussa, toteaa kauppahalli-intoilijaksi lukeutuva Ville Pietilä.