Ma-to 8 - 23 | Pe 8 - 01 | La 9 - 01 | Su 11 - 20 |

Kauppahalli - Joensuu

”Kesällä pirtanauhojen suosio yllätti” – Käsityömyymälä Silmukan kuulumisia

”Kesällä pirtanauhojen suosio yllätti” – Käsityömyymälä Silmukan kuulumisia
14.09.23

”Onpa kiva, että täällä on tämmöinenkin myymälä!” huudahtaa ohikulkija Kauppahalli Joensuussa Käsityömyymälä Silmukan kohdalla ja jää tutkimaan suosituimpia tuotteita eli villasukkia.

– Tämä on jo vähän noloa, koska jokaisessa haastattelussa sanon tämän saman. Meidän myydyin tuotteemme ovat villasukat. Kesällä niitä menee vähän vähemmän kuin talvella. Tänä kesänä karjalaiseen pukeutumiskulttuuriin kuuluvien pirtanauhojen suosio on yllättänyt, paljastaa yrittäjä Kati Puhakka.

Pirtanauhoja käytetään perinteisesti kansallispuvun kanssa vyönä ja päänauhana.

– Nykyisin pirtanauhoja ostetaan vyöksi ja sitä voi käyttää aivan hyvin normaalissa pukeutumisessa vaikka farkkujen tai tunikan kanssa, Puhakka kertoo.

Kesällä Käsityömyymälä Silmukassa myydään lisäksi paljon esimerkiksi mökkeilyyn liittyviä tuotteita sekä lahjoja kesän juhliin. Joulusesonkina myytävät tuotteet päätyvät lähes poikkeuksetta lahjapaketteihin.

– Kesäsesonki hiljeni koulujen alkaessa elokuussa, kuten joka vuosi. Joulu on seuraava sesonki ja ihmiset alkavat osaa lahjoja jo marraskuussa. Joulusesonkiin sukkia neulotaan ahkerasti. Lisäksi syksyksi ja talveksi varten meille on tulossa lisää erilaisia neuletuotteita, Puhakka sanoo.

Käsityömyymälä Silmukan kesäsesonki sai räjähtävän lähdön, kun Kauppahalli Joensuu avattiin kesäkuussa.

– Avajaisaika ja ihmisten ryntäys kauppahalliin kesti parisen viikkoa. Se oli huikeaa, ihmisiä oli niin paljon ja he olivat kiinnostuneita. Kauppahalliahan ihmiset tulivat katsomaan, mutta kyllä siinä samalla myyntiäkin tuli mukavasti, kertoo yrittäjä Kati Puhakka.

Käsityömyymälä Silmukka on toiminut jo pitkään Joensuussa, aiemmin pop-up -tyyppisesti. Silmukka myy Kauppahalli Joensuussa yrittäjinä toimivien Riitta Kinasen sekä Kati Puhakan käsitöiden lisäksi paikallisten käsityöntekijöiden tuotteita, kuten sukkia mattoja, neuleita, korvakoruja, pirtanauhoja, shaaleja ja keramiikkatöitä.